Antwerp Race zeven keer anders

Niet méér van hetzelfde, maar méér van iets héél anders. Zo klinkt Sebastian Steinbarth, bestuurder bij RYCB en fervent (solo-)zeiler. Sebastian zit dit jaar de organisatie van de Antwerp Race voor. Hij glimlacht veelbetekenend als hij het over de vernieuwing van het concept praat. “Na 36 jaar zijn we dat aan onszelf, maar nog veel meer aan de zeilers verschuldigd,” zegt hij.
“Daar hebben we het met de andere bestuurders over gehad en zijn we tot een reeks vernieuwende elementen gekomen, zonder aan de grondslag van deze populaire klassieke zeilrace te tornen.”

Centraliseren

Antwerp Race bestuurder Jan Goderis
Jan Goderis

Buiten de reeks van vernieuwingen die de race aantrekkelijker moeten maken, zal voortaan één enkele bestuurder als afgevaardigde, centrale verantwoordelijke opereren en zo de continuïteit van het programma op langere termijn bewaken, vanzelfsprekend in nauw overleg met de andere bestuurders van de vzw. De voorgaande jaren kwam Jan Goderis, gedreven wedstrijdzeiler, bestuurder bij de KLYC en een professional uit de watersport, meer en meer naar het voorplan. Hij haalde de banden met de Port of Antwerp – Bruges aan.

Een partner als dit bedrijf, met indrukwekkende ervaring met evenementen, zal niet alleen continuïteit garanderen, maar ook de kwaliteit van het totale gebeuren opvijzelen, zeker aan de wal. De vzw Antwerp Race heeft alles in huis om de race op de Schelde in de juiste, veilige banen te leiden. Het wordt een meerjarensamenwerking.

Sebastian Steinbarth somt op welke nieuwe accenten de Antwerp Race een frisse toekomst gaan opleveren. 

Nieuwe startplaats en baan 

Antwerp Race voorzitter Sebastian Steinbarth
Sebastian Steinbarth

Vooral om de vrijdagavond gezelliger te maken voor deelnemers en supporters starten alle Antwerp Race deelnemers vanuit Terneuzen. De vloten worden niet meer over twee havens verspreid.  Aanmelden, wedstrijdbegeleiding en organisatie en zeker ook de Pré Antwerp Race worden zo gecentraliseerd. Jachthaven Terneuzen en Terneuzen zelf zijn er helemaal klaar voor.

De grote jachten (IRC 1/2, CR 1/2, de Maxis en de Mulithulls) starten met de laatste ebstroom in de Everingen aan boei E3D richting Vlissingen.Net voor de Scheldesteiger van Borsele keren ze terug richting Antwerpen. De kleinere jachten (IRC 3, CR 3/6, de Sportboten en de Daysailers) starten zoals voorheen in de Everingen aan de E7 boei richting Antwerpen.
De finish blijft in Antwerpen ter hoogte van het  Zuidereterras.

Pre-race-party

Oud Terneuzen wordt een nooit eerder geziene Antwerp Race village.

MULTRASHIP geeft volle steun aan een vibrante avond op wandelafstand van de jachthaven in het prachtige Oud-Terneuzen. De horecazaken van de wijk zullen ruime keuze aan gevarieerde Franse of Spaanse gerechten serveren zonder de mosselen te vergeten.
Het organisatieteam verwelkomt hier alle deelnemers met de nodige wedstrijdidentificatie, goodie bags en briefing. Diverse zaken in deze pittoreske wijk ontvangen de zeilers.

Businessclass

De Antwerp Race staat dit jaar open voor de businessclass. Bedrijven die met relaties, collega’s of klanten willen meevaren op ingehuurde jachten zijn welkom. Inschrijven en info: organisatie@antwerprace.de

Antwerp Race culinaire verkenning van Oud Terneuzen
Oud Terneuzen – culinaire verkenning bij Bistro Bonnefoi

Partnership Port of Antwerp – Bruges

Port of Antwerp – Bruges zet volop in op verbinding, durf en eenvoud. Een open houding, excelleren, de dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. Tel maar op hoeveel overeenkomsten er zijn met het zeilen en de fascinerende werelden van scheepvaart en havenbedrijven. Bovendien is de Schelde er voor iedereen. 

Waardering voor de zeilers 

Heldere communicatie en extra diensten om deelname te vereenvoudigen. Een zo groot mogelijke keuze uit deelnamemogelijkheden. Betrouwbare assistentie op het water. Duidelijke resultaten. En een forum waarin de zeilers centraal staan. Bedankt om te willen meedoen. 

Feestjes met karakter

Professionele organisatie en uitwerking van de voor- en na- feestjes. Prijsuitreiking waar de zeilers dé vedetten zijn.  Dit jaar heeft het after-Antwerp-Race-feest en de prijsuitreiking in de Belgica Loods aan de zuidkant van Jachthaven Antwerpen Linkeroever plaats 

Antwerp Race gezelligheid
Antwerp Race After Sail party

Diversiteit

De organisatie van Sailing for Think Pink is al een bekende partner met hun zeilen tegen borstkanker actie. De Antwerp Race staat ook open voor andere goodwill acties. Er wordt gestreefd naar samenwerking met Sailability & Unified Sailing voor zeilers met een beperking, vrouwenteams en  jeugdteams zullen in de prijzen vallen. 

Zeilclimax op de Schelde

Populariteit is een van de hoekstenen van de Antwerp Race. De nieuwe aandachtspunten, opgeteld bij een gedegen organisatie van de wedstrijdformats voor de IRC, CR, maxi, dagkruisers, multihulls, sportboten, en kielboot-eenheidsklassen, maken van dit evenement het hoogtepunt van zeilen op de Schelde en Antwerpen. 

Antwerp Race
Antwerp Race – reuzengevoel om tussen giganten te zeilen