Antwerp Race - Rob Smeets POA-B

We mogen deze boot niet missen: Rob Smeets COO POA-B

Port of Antwerp – Bruges is dit jaar premium partner van de 36ste Antwerp Race. Rob Smeets, COO van het havenbedrijf, is ervan overtuigd dat dit partnership een boeiende toekomst voor de boeg heeft.

Rob Smeets (r), COO POA-B, en
Jan Goderis coordinator Antwerp Race

Rob Smeets: “De Antwerp Race gaat 100% over water. Dat is het element dat de pleziervaart en alle activiteiten in de haven met elkaar verbindt. Via participatie in de Antwerp Race kunnen we de haven en de maritieme wereld heel anders in beeld brengen. Die corelatie is uiterst waardevol.”

Port of Antwerp – Bruges wil geen geïsoleerd bedrijf zijn dat ver van de mensen opereert. Het is een thuishaven voor mensen en bedrijven dat iedereen wil inspireren. De wereldhaven zorgt  voor welvaart en jobs.
Maar Port of Antwerp-Bruges wil méér doen en betekenen. Ze is zich bewust van de impact van onze activiteiten op de omgeving en de omwonenden.
Anderzijds is de ‘nautical awarenes’ bij een zo groot mogelijke groep mensen van groot belang. Honderden jobs  in de scheepvaart, bij de havendiensten en aanverwante bedrijven schreeuwen om invulling. 

Rob Smeets klinkt ambitieus. “Op termijn willen we een POA-B boot doen deelnemen met zeilers uit eigen rangen. We stimuleren havenbedrijven om hetzelfde te doen. Maar de grote target is de vloot na de Antwerp Race naar het Kattendijkdok te versassen en vlak voor het futuristische havengebouw te laten aanmeren. Het zou niet de eerste keer zijn dat het Zaha Hadidplein voor de voordeur omgebouwd wordt naar een hip en comfortabele onthaal-, party- en dinnerzone.”

Port Of Antwerp – Bruges, trotse zeilsport sponsor

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts, Olympic Team 49er FX

Eline Verstraelen en Lucas Claeyssens, Olympic Team Nacra 17 Foiling