Nice to know

Hollandse KannoneerbootAntwerp Race weetjes over water

De Antwerp Race brengt talloze zeilers over de Schelde naar Antwerpen. De race volgt een historisch waardevolle route vanaf de Noordzee. De stad, de omgeving en de bewoners van ‘A’ danken hun levensstandaard aan de haven en de scheepvaart.

De Schelde is de verbinding met de zee en daarom met de rest van de wereld. Antwerpen vormt ook over het water de verbinding met het binnenland. Een draaischijf voor mensen, producten en goederen.

De pleziervaart neemt op deze plek een belangrijke rol in als sport-, competitie- maar ook als toeristisch kwaliteitsevenement.

Visit Antwerp

Belangrijke topics

 

Jachthaven Antwerpen LinkeroeverJachthaven Antwerpen Linkeroever

Deze jachthaven ligt aan de linkeroever van de Schelde, aan de vrijwel noord-zuid lopende Rede, recht tegenover het historische stadscentrum van Antwerpen.

De haven is voor jachten bereikbaar via een getijdensluis die afhankelijk van de waterhoogte 1,5 tot 1 uur voor en na HW Antwerpen opent. Hoewel de infrastructuur nog steeds haar karakteristieke lay out en stijl van het openingsjaar 1950 vertoont, is de haven meegegroeid met haar tijd met goed uitgeruste pontons, beveiliging, drinkwater- en elektriciteitsvoorziening, verlichting, sanitair plus twee boothellingen. Er is volop parkeermogelijkheid en voor de bezoekende jachten zijn er winkels, horeca zaken, banken en openbaar vervoer op wandelafstand.

JHA-LO ligt in het hart van de recreatiezone van Linkeroever, bij de Antwerpenaren bekend als St.-Anneke, naar de parochie die hier eewen geleden de eerste bewoners patroneerde.

De inrichting en de omgeving van de jachthaven leent zich uitermate voor het onthaal van de deelnemende jachten. De havenmeesters doen er alles aan om deze gasten vlot te ontvangen. De omgeving biedt talloze mogelijkheden voor parkeren en de nodige ‘pontoon drinks’ die voor vele zeilers het begin van de afsluitende feestelijkheden van de Antwerp Race inluiden.

Het invaren van de jachthaven is een heuse jachtparade en trekt vele kijklustigen.

Aan de jachthaven zijn de Koninklijke Liberty Yacht Club vzw en de Royal Yacht Club van België vzw gevestigd, ieder met een eigen clubhuis, bar en restaurant. Ze hebben ook ruimte om jachten te stallen.

Meer over:

Jachthaven Antwerpen Linkeroever  

De Kattendijksluis Rechteroever

Het Willemdok Rechteroever