Zeilers der lage landen verenigt U!

Zaterdag 8 oktober is het weer zover dan staan wij samen aan de start van de 34ste Antwerp Race. S.R.N.A en VVW Schelde namen in 1988 het initiatief om deze Race “terug naar ’t Stad” te organiseren.

De Antwerp Race groeide snel en al vlug ontstond er een unieke samenwerking tussen de zeilclubs aan de Schelde. De SRNA – Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging, KLYC – Koninklijke Liberty Yachtclub, RYCB – Royal Yachtclub van België, VVW – Vlaamse Vereniging voor Watersport Schelde , YCH -Yachting Club Hoboken en WVB – Watersport Vereniging Breskens vormen samen de VZW Antwerp Race.

Voor de veiligheid van onze deelnemers mogen wij op de medewerking rekenen van de Nederlandse en Belgische Scheepvaartpolitie, de Schelde scheepvaartbegeleiding, het Loodswezen, de Haven van Antwerpen en de Stad Antwerpen Sporting A. Ook beschikken wij over een belangrijk team van rescue- medische- en wedstrijdbegeleiding, waarvoor onze oprechte dank.
Wij zijn onze talrijke vrijwilligers en sponsors eveneens bijzonder dankbaar voor hun hulp en financiële bijdrage.

Maar waar het op de eerste plaats om draait zijn jullie de zeilers, zonder deelnemers geen wedstrijd! De bedoeling is dit jaar om voor 16.00u te kunnen finishen voor de Rede van Antwerpen zodat wij samen kunnen genieten van een After Sail Event. De prijsuitreiking gevolgd door een “ Dinner Party” gaat door op de terreinen van de jachthaven voor een feest tot in de vroege uurtjes! Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Laten wij er samen een fijne Race van maken zowel op het water als op de wal onder het motto: “solidariteit, sportiviteit, kameraadschap en fair play”.

Roger Thiery
S.R.N.A.
Voorzitter Antwerp Race 2022