Marc Persoons: “Eindelijk weer een Antwerp Race”

Marc Persoons

Beste Zeilers,

Na een gedwongen onderbreking van één jaar, zijn de voorbereidingen voor de volgende Huysman Antwerp Race in volle gang. Zaterdag 9 oktober is het weer zover, de lange sliert van zeiljachten met hun begeleidingsschepen zal zich een weg banen over de Schelde tot op de Antwerpse Rede.

Een paar maanden geleden waren we nog voorzichtig en tegelijk optimistisch over de kansen op een normale Antwerp Race in 2021. Nu zijn we eind juni en komt er eindelijk perspectief op een normale wereld waarin we de draad kunnen oppakken zoals voorheen.

Voor diegenen die al zoveel keer hebben meegedaan aan de Huysman Antwerp Race is het duidelijk wat er staat te gebeuren maar ook nieuwkomers zijn uiteraard welkom om mee te genieten van dit spektakel. De organisatie is in handen van Antwerp Race, een samenwerking van de clubs SRNA – Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging, KLYC – Koninklijke Liberty Yacht Club, RYCB – Royal Yacht Club van België, VVW Schelde – Vlaamse Vereniging voor Watersport Schelde, YCH -Yachting Club Hoboken en WVB – Watersport Vereniging Breskens.

We starten met de grootste boten voor Breskens en met de (iets) kleinere schepen in Terneuzen. Onder begeleiding van de diverse overheden op de Westerschelde en de eigen Rescue varen we dan naar Antwerpen, met finish ter hoogte van het Zuiderterras.

Rond hoogwater kunnen we de jachthaven Antwerpen Linkeroever binnenvaren waar we een ‘after race’ event houden naast de jachthaven ter hoogte van RYCB. Daar zullen we beeldmateriaal van de race tonen en kan er aan kraampjes worden gegeten en gedronken. De prijsuitreiking zal ook op deze plaats worden gehouden.  Nadien kan men in de diverse clubhuizen nog terecht voor een maaltijd mits reservering.

Samen met u kijken we uit naar deze wedstrijd, we vergeten snel de Covid ellende en hopen u te verwelkomen als deelnemer of toeschouwer aan de meet.

Inschrijven voor de Antwerp Race 2021 gebeurt via deze website. U vindt er tevens alle info over de wedstrijd en het after race gebeuren.

Marc Persoons

Voorzitter Antwerp Race 2021