Nieuws

Antwerp Race backtiming

Antwerp RaceBeste Antwerp Racers,

Binnen minder dan vier weken is het weer zover: op zaterdag 7 oktober brengt de Antwerp Race alweer >1000 zeilfanaten over de Westerschelde naar de spectaculaire finish voor de Antwerpse rede, onder de kathedraaltoren.

De vzw Antwerp Race, de Belgische en Nederlandse autoriteiten, onze operationele en materiële sponsors en een klein leger vrijwilligers zijn er weer helemaal klaar voor.  Jij ook?

De wedstrijdbepalingen staan nu online op www.antwerprace.be.  Elke wedstrijd staat of valt natuurlijk met een grondige voorbereiding, ook wat betreft de essentiële veiligheidsvoorschriften.

Nog wat huiswerk dat nu al kan worden gemaakt: je IRC of CR meetbrief desgevallend in orde brengen.  Dat kan gewoon online, de contactgegevens hiervoor staan op de FAQ pagina van de AR website.

Op maandag 18 september om 9u worden de inschrijvingen op de AR website geopend.  Denk erom tegelijk ook in te schrijven en te betalen voor het busvervoer, ook dat kan enkel online.

De “after sail” concentreert zich dus opnieuw rond de jachthaven op linkeroever en de “blekke” RYCB loods, waar om 22u ook de prijsuitreiking plaatsvindt.  Tussendoor bieden de clubhuizen van KLYC, RYCB, VVW en SRNA jullie een hartig Antwerp Race menu aan, je vindt ze op de AR website.   Ook hier is tijdig reserveren de boodschap, anders riskeer je te moeten terugvallen op dat blik ravioli dat al zolang in de bilges ligt te roesten.

Onze eerstvolgende afspraak is dan de Skippers Night op woensdagavond 4 oktober vanaf 18u30 in het KLYC clubhuis, Thonetlaan 131 te 2050 Antwerpen linkeroever, op het schiereiland tussen Schelde en jachthaven.  Daar kan je je inschrijving bevestigen, het wedstrijdnummer en de groepsvlag in ontvangst nemen, samen met de traditionele “goodie bag”.  Anders moet je dat vrijdagavond nog gauw doen op de tijdelijke wedstrijdsecretariaten in Breskens of Terneuzen.

Met zilte groeten en ten laatste tot dan,

Eric De Smedt

Voorzitter Antwerp Race 2017