Nieuws

Marc Persoons

Marc Persoons, VVW-recrea voorzitter wil meer schwung in de Antwerp Race, zeker achteraf

Marc PersoonsIeder jaar wisselt het voorzitterschap van de Antwerp race organisatie. Dit jaar is Marc Persoons voorzitter. Hij zit ook het VVW-Recrea verbond voor. De wisselende voorzitter van een van de zes organiserende watersportverenigingen uit de overkoepelende VZW kan hiermee zijn watermerk zetten. Meer fun die een intensieve uithoudingssprint opvijzelt, zo vindt Marc Persoons.

Nieuwe finish area

Marc Persoons wil dit jaar beter werk maken van het fungehalte. “Het after sail moment is zeker zo belangrijk als de race zelf. Daarom dat we het Antwerp Race achterafevent concentreren rond Jachthaven Antwerpen Linkeroever. Het biedt ons de mogelijkheid om een steviger animatieprogramma uit te werken. Afhankelijk van de sponsoring kunnen we dit hipper, gezelliger en verrassender maken. Daar zijn we dus nu volop mee bezig.”

Er zijn ook nog andere voordelen: denk daarbij aan de logistiek. Op Linkeroever is veel meer vrije parkeerplaats. En op vlak van ontvangst van bemanningen, gasten en relaties verschuift de nadruk op de watersportverenigingen aan de Schelde. Jachthaven Antwerpen is er helemaal klaar voor en garandeert de vlotst mogelijke bediening van de sluis – ook voor de jachten die de volgende ochtend weer willen vertrekken.

Geen race onder de kerktoren

“Qua organisatie op een van de meest complexe vaarwateren van Europa heeft de Antwerp race nog weinig te bewijzen.” Vindt voorzitter Persoons. “Jaar na jaar trekken we een massa deelnemers en slagen we er in alles in veilige banen te leiden. Daar zitten pro’s tussen, semi pro’s en gelegenheidsracers. Dit is alleen maar mogelijk dank zij de intensieve samenwerking met alle bevoegde autoriteiten en een goed draaiende eigen begeleiding. Garanties, dus.

Perrsoons: “Ieder jaar schaven we aan de racevoorschriften die bepaald worden door de modernisering, de nieuwe scheepvaartvereisten en de vraag van de snel veranderende zeilwereld.” Hij ziet de race nog steeds al een combinatie voor iedereen die van zeilen houdt, met een ongezien grote variatie aan deelnemende boten en klassen uit de actieradius van Scheldegebied, de Noordzee en Zeeland.