Nieuws

Antwerp Race 2016 bouwt nieuwe finish area uit op Linkeroever

Antwerp Race finishAnders dan de voorgaande jaren hebben de organisatoren beslist één enkele finish- en after race area uit te bouwen in en rond Jachthaven Antwerpen Linkeroever. “Zeilers en hun fans hebben aangegeven dat de afstand tussen rechter- en linkeroever nefast is voor de feestvreugde,” zo legt Antwerp Race-voorzitter Marc Persoons uit.

“Er is ook een grote nood aan concentratie van alle diensten van de race: één enkel race office waar de wedstrijdverklaringen worden verzameld, één enkel party en dinner zone. Eén gebied waar de auto’s geparkeerd worden. En natuurlijk zo geconcipieerd dat de zeilers geen vele kilometers moeten afleggen om op de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Vandaar dus deze nieuwe Antwerp Race finish area.”

The place to be voor sponsors, fans en andere toeschouwers om de vloot te zien wordt meer dan ooit Jachthaven Antwerpen Linkeroever.

Jachthaven Antwerpen LinkeroeverDeze nieuwe setting heeft ook invloed op de plaats van de finishlijn. “Het finish-timekeeper schip gaat in het midden van de stroom voor anker ter hoogte van  het VVW Schelde clubgebouw (Beatrijslaan linkeroever) en vormt zo een lijn met de vlag op kaai 17/16 bij meerpaal 206 (St.- Michielskaai rechteroever). Deelnemers varen onder de wal van Linkeroever na de finish in parade naar de sluis van JHA-LO om vlotjes één na één de jachthaven te kunnen invaren.

“Zo krijgen de Antwerpenaren ook een veel groter zeilspektakel te zien op de Rede van de Schelde,“ benadrukt Marc Persoons.

De Royal Yacht Club van België stelt heel graag in primeur haar gloednieuwe gebouwen van haar nieuw clubhuis ter beschikking om de zeilers te ontvangen. Hier zal ook het bemanningsdinner plaatshebben, de prijsuitreiking en de party achteraf. De nieuwe uitbater zorgt op het juiste moment voor een reeks smakelijke voorstellen.Finishlijn Antwerp Race