Nieuws

Antwerp Race 2015: de ultieme challenge voor het breedste spectrum aan zeilers van de Lage Landen

Kris Rymenants Antwerp Race voorzitterDie Schelde toch.

Er is ooit een vergelijk gemaakt tussen de Antwerp Race en een kermiskoers. Laat het duidelijk zijn dat dit unieke evenement op zich al een feest is. Finishen met meer dan 200 zeiljachten voor ‘Het Stat’ is geen faits divers. De serpentine van het vaargeulparcours heeft eerder alles van een volbloed racetrack.

De windvoorspellingen beloven een zeer tactische race – ONO 8 tot 16 knopen, zonder het effect van oeverbos en dito bebouwing erbij gerekend. Het wordt spannend tot aan de finish en we hopen dat ook het publiek hiervan zal kunnen genieten.

De Antwerp Race heeft haar elan terug. Want niet minder dan vijf maxi’s, waaronder enkele met een Volvo Ocean Race stamboom, maken het beeld compleet hoe groots de zeilsport hier wel is. De X-One is in deze categorie een buitenbeentje. Het is een zeilend lab voor (Nederlandse) studenten die hoger willen scoren in het wedstrijdzeilen maar ook op vlak van teambuilding en projectmanagement.

Aan de andere kant van het Antwerp Race spectrum zien we dat meer dan de helft van de race uit CR gemeten boten bestaat. Dit is een race voor iedereen en zo moet het zijn. De laagdrempelige aanpak van dit evenement mist haar effect op de zeilsport zeker niet.

Samen met een heel sterk team aan niet genoeg te bedanken vrijwilligers hoop ik dat iedereen een fantastische prestatie kan neerzetten, een veilige race kan beleven en de opwinding kan voelen van het zeilen op deze meer gecompliceerde Schelde dan ze er op het eerst zicht uitziet.

We zien jullie allemaal graag bij de prijsuitreiking in het Felixpakhuis.

Kris Rymenants,

Voorzitter Antwerp Race editie 2015

Maxi's-2015