Nieuws

Kris Rymenants Antwerp Race voorzitter

De PPP aanpak van de Antwerp Race: meer promotie, meer partnership, meer party

Kris Rymenants, voorzitter van de Antwerp Race dit jaar zet de waypoints uit voor een nieuwe navigatie van dit jaarlijkse zeilfeest. 

 

Kris Rymenants Antwerp Race voorzitterBeste zeilers,

Van harte welkom op de 28ste editie van de Antwerp Race op zaterdag 10 oktober 2015.

Deze “grootste zeilrace van de lage landen” krijgt dit jaar een volledig nieuw jasje, lees zeilvest. Voor een stuk gaan we terug naar de essentie en wordt de benaming weer gewoon “Antwerp Race”, kort en bondig en een brandnaam als een klok.

Verder is er een volledig nieuwe website, een Facebook pagina, een nieuw logo en een heuse mediacampagne.

Met deze vernieuwingen trachten we onze aandacht nog meer te richten tot diegenen waar deze wedstrijd om draait, namelijk jullie, de deelnemers. Met de alom bekende crisis of terugloop in de watersport is de grote uitdaging dan ook om de wedstrijd te promoten en zeilers te overtuigen om deel te nemen. Voor velen onder jullie is de Antwerp Race inmiddels een vaste jaarlijkse traditie geworden. Onze dank gaat dan ook uit naar de trouwe deelnemers, er zijn er vast bij die voor de 28ste keer deelnemen. Toch een prestatie!

Anderzijds wordt het ook tijd voor verjonging, een nieuwe instroom. We willen de wedstrijd nadrukkelijk openstellen en promoten voor sportboten, multihulls en eenheidsklassen. We rekenen dan ook op jullie!

Een traditie van 28 jaar die niet enkel een succes is geworden dank zij de talrijke deelnemers maar vooral dank zij de enthousiaste toewijding van vele vrijwilligers en de vlotte samenwerking tussen de organiserende clubs. Deze jarenlange en niet aflatende inzet heeft de Antwerp Race gemaakt tot wat ze nu is.

Een samenwerking die verder gaat dan clubs en vrijwilligers. Ook de overheden op de Westerschelde, het Antwerpse stadsbestuur, de verschillende jachthavens en nog vele anderen dragen allen bij tot de realisatie van dit evenement.

De Antwerp Race mag dan een bijzondere zeilrace zijn op de druk bevaren Westerschelde, het moet voor de deelnemers natuurlijk ook een groot feest zijn. Vorig jaar een beetje in mineur doordat de wedstrijd vroegtijdig moest worden afgelast maar we zijn er van overtuigd dat de we goed zitten met het Felix Pakhuis, vlak bij de jachthaven in het Willemdok waar de deelnemers na de wedstrijd verzamelen. We zullen voor deze editie trachten hier nog een tandje bij te steken om voor een niet te missen “after race party” te zorgen. Met als apotheose van de dag natuurlijk de prijsuitreiking. Be there!

Natuurlijk zou dit alles heel moeilijk worden zonder de steun van de talrijke sponsors die ons ondanks de moeilijke tijden toch blijven steunen.

We rekenen op u voor een succesvolle “verjongde” Antwerp Race 2015, een niet te missen evenement. Noteer alvast 10 oktober 2015 in uw agenda!

Om af te sluiten in de taal van Shakespeare: We wish you fair winds and following seas.

antwerp-race-logoKris Rymenants,

Voorzitter Antwerp Race editie 2015