Nieuws

Recordhouder Hans Bouscholte gaat masterclass zeezeilen geven op VOR 60

Bou Dragon –  Hans Bouscholte gaat zeezeilers opleiden

De jachthaven van Breskens is een echte Volvo Ocean Racer rijker.

Het 60 voet lange schip van Hans Bouscholte werd door zijn moeder omgedoopt van Pleomax naar Bou Dragon.
Met zijn schip gaat de oud-Volvo Ocean zeiler jonge zeilers opleiden tot echte zeezeilers. Het palmares van Bouscholte is indrukwekkend: van IOR over eenheidsklassen FC8, X99 tot het lange afstandszeilen op wereldnivreau. Uniek is ook zijn oceaanoversteek op een sportcatamaran.

Bouscholte is ook de ongeslagen uurrecordhouder van de Antwerp Race met een IMOCA 60 voeter.
Hans beschrijft zijn nieuwe project het als:

During this Masterclass, you can taste the speed of a Volvo Ocean Race Yacht and experience what it is like to sail on a Formule 1 Yacht. Together with some of the most experienced Dutch skippers, you will be having  hands-on training, sailing the entire ship with your fellow masterclass crew members. In this Masterclass, you will be taught to trim, grind, handle the boat and steer it. Team Bouscholte will take you into the world of effective teamwork, efficient manoeuvres, fine adjustments and will be preparing the crew for every aspect of big-boat sailing.

Laat een bericht achter